Alessandro Borghese: Lucca, nel cuore della Toscana

Lucca, nel cuore della Toscana, una città forte, immutata nel tempo, circondata interamente da mura alte, massicce, cinquecentesche inespugnabili per tutti… ma non per me! Definita la "Città dalle 100 chiese" è detta anche "delle Cento Torri", si distingue per il suo bosco alberato in cima: la Torre Guinigi alta 45 metri. Qui tutto è Arte, Musica e Leggenda… compresa la cucina! La storia gastronomica lucchese ha radici centenarie, che però hanno un grande comune denominatore: l’osteria. Nate per soddisfare i pellegrini che arrivavano qui percorrendo la via Francigena, Lucca ne è piena… e di tutti i tipi. "Bel mi te" sono a Lucca! Lucca, in the heart of Tuscany, a strong city, unchanged over time, entirely surrounded by high, massive, sixteenth-century walls that are impregnable for anyone... but not for me! Defined as the "City of the 100 churches" and also called "of the Hundred Towers", it stands out for its tree-lined forest at the top: the 45 meter high Guinigi Tower. Here everything is Art, Music and Legend... including the cuisine! The gastronomic history of Lucca has centuries-old roots, which however have a great common denominator: the tavern. Born to satisfy the pilgrims who arrived here along the Via Francigena, Lucca is full of them... and of all kinds. "Bel mi te" I'm in Lucca! 

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